ivman's blague rotating header image loading ... please wait....

Easy Tests


Studying

Most students and teachers are now on summer vacation here in the USA. I don't want any of them to lose their edge, so today's post is two short tests. Don't panic - they're easy tests. The first test has eleven questions. The answers are further down in the post. No fair peeking!

The Test

1. Johnny's mother had three children. The first child was named April. The second child was named May. What was the third child's name?

2. There is a clerk at the butcher shop, he is five feet ten inches tall and he wears size 13 sneakers. What does he weigh?

3. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world?

4. How much dirt is there in a hole that measures two feet by three feet by four feet?

5. What word in the English language is always spelled incorrectly?

6. Billy was born on December 28th, yet his birthday is always in the summer. How is this possible?

7. In California, you cannot take a picture of a man with a wooden leg. Why not?

8. What was the president's name in 1975?

9. If you were running a race, and you passed the person in 2nd place, what place would you be in now?

10. Which is correct to say, "The yolk of eggs are white" or "The yolk of eggs is white"?

11. If a farmer has 5 haystacks in one field and 4 haystacks in the other field, how many haystacks would he have if he combined them all in another field?

The Answers

1. Johnny 's mother had three children. The first child was named April. The second child was named May. What was the third child's name?

Answer: Johnny, of course

2. There is a clerk at the butcher shop, he is five feet ten inches tall, and he wears size 13 sneakers. What does he weigh?

Answer: Meat

3. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world?

Answer: Mt. Everest — it just hadn't been discovered yet.

4. How much dirt is there in a hole that measures two feet by three feet by four feet?

Answer: None. There is no dirt in a hole.

5. What word in the English language is always spelled incorrectly?

Answer: Incorrectly

6. Billy was born on December 28th, yet his birthday is always in the summer. How is this possible?

Answer: Billy lives in the Southern Hemisphere

7. In California, you cannot take a picture of a man with a wooden leg. Why not?

Answer: You can't take pictures with a wooden leg. You need a camera to take pictures.

8. What was the president's name in 1975?

Answer: Same as is it now — Barack Obama

9. If you were running a race, and you passed the person in 2nd place, what place would you be in now?

Answer: You would be in 2nd place. You passed the person in second place, not first place.

10. Which is correct to say, "The yolk of eggs are white" or "The yolk of eggs is white"?

Answer: Neither. The yolk of eggs is yellow

11. If a farmer has 5 haystacks in one field and 4 haystacks in the other field, how many haystacks would he have if he combined them all in another field?

Answer: One. If he combines all of his haystacks, they all become one big one.

divider

Here's a second test on which the student obtained 0%. (His answers are also below, so no peeking this time either.)

The Questions

(Your challenge is to see if you can come up with the same wrong answers that the student did.)

Q1. In which battle did Napoleon die?

Q2. Where was the Declaration of Independence signed?

Q3. River Ravi flows in which state?

Q4. What is the main reason for divorce?

Q5. What is the main reason for failure?

Q6. What can you never eat for breakfast?

Q7. What looks like half an apple?

Q8. If you throw a red stone into the blue sea what it will become?

Q9. How can a man go eight days without sleeping?

Q10. How can you lift an elephant with one hand?

Q11. If you had three apples and four oranges in one hand and four apples and three oranges in other hand, what would you have?

Q12. If it took eight men ten hours to build a wall, how long would it take four men to build it?

Q13. How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?

The Answers (Just remember that this student's answers were all wrong.)

Q1. In which battle did Napoleon die?

Answer: His last battle

Q2. Where was the Declaration of Independence signed?

Answer: At the bottom of the page

Q3. River Ravi flows in which state?

Answer: Liquid

Q4. What is the main reason for divorce?

Answer: Marriage

Q5. What is the main reason for failure?

Answer: Exams

Q6. What can you never eat for breakfast?

Answer: Lunch and dinner

Q7. What looks like half an apple?

Answer: The other half

Q8. If you throw a red stone into the blue sea what it will become?

Answer: Wet

Q9. How can a man go eight days without sleeping?

Answer: No problem, he sleeps at night.

Q10. How can you lift an elephant with one hand?

Answer: It cannot be done. You will never find an elephant that has one hand.

Q11. If you had three apples and four oranges in one hand and four apples and three oranges in other hand, what would you have?

Answer: Very large hands

Q12. If it took eight men ten hours to build a wall, how long would it take four men to build it?

Answer: No time at all, the wall is already built.

Q13. How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?

Answer: Any way you want, concrete floors are very hard to crack.

divider

Well, scholars young and old, how did you do on those easy tests?

quotation...

"Wo Christus ist, geht er allzeit wider den Strom." ("Where Christ is, there he always goes against the flow.") — Martin Luther, 1517

=^..^=
Rob

"Here is the test to find whether your mission on earth is finished: if you're alive, it isn't." — Richard Bach


Print This Post Print This Post
E-mail this post to a friend
Share this post on Facebook

If you enjoyed this post, get updates by RSS e-mail or Twitter


4 Comments on “Easy Tests”

  1. #1 Brian Goeckeler
    on Jun 11th, 2014 at 9:15 am

    I once asked students where the Spanish steps were located. I got the following answers.

    1. In Spain

    2. That is racist. We don’t have separate steps for Spanish people.

    Rob adds:
    If the students would just Rome around a little, they might know.

  2. #2 Tony
    on Jun 11th, 2014 at 9:51 am

    So, what are the “correct” answers to the questions in Test 2? I have some ideas for some of them, but a couple of these questions appear to have an unknown context.

    Rob adds:
    Sorry, Tony, the second test came to me only with the answers provided. Don’t be tempted to kill the messenger / humor provider.
    :-)

  3. #3 Theron
    on Jun 11th, 2014 at 1:00 pm

    10 of 11 on the first test (missed the wooden leg one). I’ve seen some of these before.

    Rob adds:
    Good job, Theron! At least you retained what you saw previously, or your deductive skills are good.

  4. #4 Sue
    on Jun 18th, 2014 at 9:00 am

    11 out of 11 on the first one (although I was *almost* stumped on ‘incorrectly’). I didn’t try on the second one… I just skipped down to see what creative answers had already been offered. =)

    Rob adds:
    Good job, Sue, on both tests! They are “creative answers” indeed.


If you enjoyed this post, get updates by RSS e-mail or Twitter